Dat is nog eens een stijgende lijn!

Vrijdagavond, 6 maart, te Schoonhoven: Silvertown Lions MU16-1 meets Jump IJsselstein MU16-2.

7 dappere dames en een dappere coach gingen op vrijdagavond naar Schoonhoven. Ook een nieuwe assistent-coach in de gelederen: Gitte heeft in de vorige wedstrijd haar pols gebroken en zit nog in het gips. Juliette is verhinderd evenals mede-coach Mariët. De Silvertown Lions staan boven ons in het klassement, maar sinds de kerstvakantie hebben wij maarliefst 3 van de 4 wedstrijden gewonnen, dus alles is mogelijk!

Met die instelling starten we ook. Maar oei, dat blijkt in het eerste kwart toch wel lastig! Ondanks dat we ruim op tijd aanwezig waren en lekker hadden warmgelopen, startten we toch wat slapjes. Te vaak staan mensen vrij en maken we het ze niet moeilijk genoeg. Ondanks het feit dat Romana haar beide vrije worpen raakt, verliezen we dit kwart met 17-8. Dat belooft een lange wedstrijd te worden!

Het tweede kwart lijken we de juiste spirit ineens wel te hebben! Daniella brengt als guard de benodigde rust in het spel en houdt precies voldoende afstand om haar mannetje er niet langs te laten gaan. Cheramise pakt als guard of als forward de ruimte die ze krijgt (zelfs links!) en alle 5 (of alle 7!) werken ze hard in de verdediging. Niet zomaar hard; maar knetterhard! Silvertown heeft moeite met pass’n en we krijgen in dit kwart slechts 2 puntjes tegen! Dat is nog eens een beloning! Giulia en Romana staan keurig in de help wanneer dat per ongeluk nodig blijkt en Marijne staat als een blok om/op haar man geplakt. Isa-Bella glijdt bijna uit wanneer ze met haar man meebeweegt en Kyra vecht voor elke bal (bijna-steals!) en elke rebound. Genieten dit! Nu nog iets zorgvuldiger met die pass’jes… We staan in de rust achter met 19-12.

In het derde kwart begint onze machine te lopen, de verdediging houdt stand en we zijn wat stabieler in onze aanval (geen paniekballen meer). Ondanks dat Kyra zelf liever center speelt, geeft ze als forward de perfecte pass op Marijne, die er vanaf de kop van de bucket een prachtig balletje ingooit. Wat een mooie actie meiden; deels een “spelletje” wat we geoefend hebben, deels eigen invulling en goed gekeken waar de ruimte was, top!
We winnen dit kwart met 9-10 en met 28-22 moeten we het vierde kwart in; we lopen in!

In het vierde kwart heb ik zo mogelijk nog meer genoten; wat een inzet! Met name Cheramise en Daniella houden de twee sterspelers van Silvertown in bedwang, Romana scoort in een constante stroom (eigenlijk gedurende de hele wedstrijd) op een ogenschijnlijke makkelijke manier echt super veel, terwijl ze ook altijd klaar staat voor de help. Isa-Bella maakt haar eerste monsterscore (ringloos!) en Kyra doet dat nog eens dunnetjes over. Giulia pakt de rebound en legt hem erin. Ieder heeft zijn aandeel en het publiek gaat uit zijn dak en doet nogmaals de wave… 🙂
We winnen dit kwart met 8-12, maar helaas is het net niet genoeg om de winst mee naar huis te nemen. Met 36-34 gaan we helaas met het gele sheet (voor het verliezende team) naar huis, maar zo voelde dat helemaal niet! Wat een stijgende lijn, wat een mooie wedstrijd!

Volgende wedstrijd nog iets beter kijken waar we naartoe passen (de pass niet geven omdat het moet, maar alleen omdat en als het kan!), nog iets sneller op de voeten in de verdediging (transitie van: in de passlijn – iets afstand wanneer ze mogen dribbelen maar vooral tussen man en basket – er bovenop als ze klaar zijn met dribbelen) en als we de rebound hebben, de bal niet met een knullig passje kwijtraken. Eind deze maand mogen we nogmaals tegen dit team. Ik heb er in ieder geval weer zin in!

Gitte, super dat je er was als assistent-coach!
Erik, Shanti, Linette, Karin, Karin en alle overige fans: bedankt voor jullie enthousiaste support!

Groetjes van een trotse coach,
Sabine

Reacties niet Mogelijk