En nog een Nederlandskampioen om trots op te zijn!

Zondag 26 april 2015

Een laatste 49 seconden die je niet gaat geloven als je het niet gezien hebt.
Luuk von Burg met UBALL MU20 tegen Black Eagels in de finals om de Nederlandse Titel

Het werd een geweldige wedstrijd qua spanning, waarbij de emoties door de kelen gierden, niet alleen bij de spelers, maar ook bij het in grote getalen aanwezige publiek. Het was zeker geen technisch hoogstaande wedstrijd van de twee beste teams uit de competitie, maar in finale gaat het er vooral om wie zijn zenuwen het best in bedwang kan houden.

2015 04 NK Finale UBALL MU20 vs Black Eagles Teamtalk 1En in de eerste 5 minuten van de wedstrijd was geen van beide teams hiertoe in staat, met als resultaat een 5-5 stand! In de tweede vijf minuten waren het de Black Eagles die als eerste in hun ‘normale’ spel kwamen en liepen de Red Devils steeds achter de feiten aan. De angst om fouten te maken zorgde er voor dat UBALL nooit in het normale aanvalsritme kwam, en de van dit team zo beruchte verdedigende intensiteit was geen schim te bekennen. Het 1e kwart werd dan ook afgesloten met een 15-20 achterstand.

In het tweede kwart begon het team, onder leiding van Luuk,  zich terug te vechten in de wedstrijd, de fastbreak werd nu wel gelopen en verdedigend stond het prima, score 2e kwart 19-12, ruststand 34-32

Aan het begin van ‘chrunch time’ (vierde kwart) stond er een stand van 47-47 op het scorebord en  alles wees er op dat het tot het einde spannend zou blijven en dat bleef het dan ook tot de allerlaatste seconden, want met nog 1 minuut te gaan stond er een 58-62 stand op het bord.

DE LAATSTE 49 Sec:
2015 04 NK Finale UBALL MU20 vs Black Eagles Kaj schotEen gemist schot, gevolgd door een rebound van Jardin vander Korput zorgt voor 60-62 en nog 49 seconden te spelen. Met nog 34 seconden 2 vrije worpen voor Black Eagles waarvan er 1 wordt gemaakt: 60-63. Time-out UBALL waarin een play voor Daan Vianen wordt afgesproken die Luuk moest innemen. Daan begint te lopen, van de inname kant, naar de overzijde, naar de baselijn en weer terug. Springt op draait in de lucht zodat hij direct voor het schot in de juiste richting staat, Luuk past perfect de bal zodat Daan de bal in de lucht ontvangt, Daan schiet …… SWISH …. met nog 26 seconden op de klok een 3-punter wat een 63-63 stand oplevert. Deze driepunter zorgt er voor dat een aantal Red Devils al beginnen met een ‘overwinningshuddle’ vlak voor hun eigen bank, maar zij worden door hun teamgenoten snel tot de orde geroepen.

Met nog 18 seconden te spelen de Eagles in de aanval. een pressure defense van UBALL waardoor black Eagels ver van de 3 puntslijn gehouden wordt, de 24 seconden tikken weg, Black Eagels doet een wanhoopsschot, komt tegeg het bord, stuit nog een keer op en …. de 3-punter, die vervolgens ook nog eens door de ring gaat: 63-66. De play voor Daan wordt uitgebreid met de optie voor Luuk. Black Eagels gingen er vol vanuit dat Daan de bal weer zou krijgen en hielden hem heel zwaar gedekt. Bal wordt door Luuk ingenomen, gaat via 2 spelers en komt weer terug bij Luuk, hij schiet de 3-punter………… helaas ring. Jardin  pakt een geweldige rebount, gaat omhoog en legt de 2 punten er veilloos in: 65-66 De Red Devils proberen direct een fout te maken op de tegenstander om de klok te stoppen maar het moet wel op een speler die de slechste stats heeft. Luuk lukt het om met  nog 2,9 seconden op het bord de fout te maken, waardoor Black Eagles 2 vrije worpen mag nemen. Gelukkig op de juiste speler de fout gemaakt, beiden worden gemist, UBALL heeft de rebount en wordt de bal doorepast om nog een laatste schotpoging te creëren.

Bij de middellijn maakte vervolgens een speler van Black Eagles een fout tegen rookie Joes Ludden, die omdat UBALL zich in een bonussituatie bevond vervolgens naar de vrije worplijn mocht met het lot van zijn team op zijn schouders. Bij iedere UBALL-er (spelers, coaches, supporters) bereikten de rode bloedlichaampjes het kookpunt, maar bij Joes bleek er iets anders in zijn bloedvaten te zitten: IJSWATER, zonder enige twijfel swishte hij beide vrijeworpen en bezorgde daarmee zijn team het kampioenschap van Nederland!

Het was een passend einde van een bewogen en mooi seizoen, dat zowel spelers als coaches niet snel zullen vergeten en volgend seizoen zullen we zien wat de ervaringen van dit seizoen betekenen voor/in de basketballlevens van deze groep UBALL talenten.

2015 04 NK Finale UBALL MU20 vs Black Eagles supporters juichend 12015 04 NK Finale UBALL MU20 vs Black Eagles overwinning Joes

2015 04 NK Finale UBALL MU20 vs Black Eagles Teamyell met kampioensshirt 12015 04 NK Finale UBALL MU20 vs Black Eagles Daan medaille2015 04 NK Finale UBALL MU20 vs Black Eagles Luuk medaille2015 04 NK Finale UBALL MU20 vs Black Eagles Teamfoto met kampioensshirt 3

Reacties niet Mogelijk