JUMP MIX 12 PAKT METEEN AL HAAR EERSTE PRIJS

Zaterdag 28 augustus 2015, negen uur in de ochtend, onder een heerlijk laag hangend zonnetje bij onze basketball-tempel, sporthal het HEEM. Om ons heen stuiteren een 10-tal dribbel monsters, MIX 12 voor dit basketballjaar genaamd. En hoewel ik waarschijnlijk al langer op basketballveldjes rond loop dan de kids aan leeftijd bij elkaar opgeteld zijn (ik, chargeer graag!) voel ik bij mijzelf OOK een lichte nervositeit. Gelukkig is mijn trainer/coach maatje voor dit jaar, RENé, die ondanks een prestigieuze opening verplichting bij de ABN-AMRO, toch nog wat tijd heeft ingepland om met ons mee te gaan. En, altijd prettig te constateren, een hele bups ouders om te supporteren. We gaan vandaag op weg naar HAARLEM.

Jawel, basketballseizoen 2015-2016 is een week los. Twee trainingen hebben we al mogen geven. En nu al kunnen wij concluderen dat hier een geweldige groep staat. Men gaat hartstikke leuk met elkaar om. Zijn enorm gretig en lekker fanatiek. Maar vandaag dus Haarlem. Een jeugd toernooi. Jammer genoeg konden LUCA en BRAM vandaag niet mee. Maar de overige 10 mogen het in de eerste wedstrijd gaan opnemen tegen het rijswijkse Lokomotief. Volgers weten dan, als er in Nederland basketballprijzen moeten worden verdeeld voor de jeugd, zij altijd vooraan staan. FLEUR, MELISA, GIJS, DANIEL en HENRI zijn de “startende vijf” die ten strijde trekken tegen het geheel uit meisjes bestaande Lokomotief. Beiden teams staan stijf van de zenuwen, wat trouwens niet ten kosten gaat van de inzet. Zo, twee keer te langzaam knipperen met de ogen en je hebt alweer zes aanvalsgolven gemist. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de rijswijkse vrouwtjes technisch iets verder zijn. Maar door keihard te werken, heel veel rebounds te pakken en gretig te scoren, blijven wij wel aan de positieve kant van de score. Chapeau trouwens aan de trainers, die vorig seizoen deze boefjes onder de hoeden hebben gehad, verdedigen zijn onze kids niet vies van en doen dat behoorlijk goed.

Na een ijshockeywissel nemen LAURENS, DAAN, OSCAR, MAARTEN EN JUSTIN het stokje over. De verdeling van de poppetjes blijkt op deze manier een juiste. Ook deze vijf verdedigen goed en dicht bij de tegenstandsters. Er wordt fanatiek naar losse ballen gedoken om die te stelen. We plukken nog steeds ballen van het bord en scoren lukt ook. Na een 9-2 rust stand en een 10-6 voor de tweede helft, winnen wij dus voor de snelle rekenaars met 19-8. Tien basketbalsterren in spé, met van de inspanning met rode konen uitgeruste blijde gezichten, springen juichend in het rond. Helaas moet dat even snel getemperd worden, omdat JUMP meteen weer aan de bak mag.

Triple Threat, de gastheren van dit toernooi, is de volgende opponent. Waar wij nog spelers(ters) hebben van 8 en 9 jaar zijn de Haarlemse mannekens zeker 10-11 jaar. En vooral net van het voetbalveld getrokken. In ieder geval zit de schouder duw nog wel in hun systeem gebakken. Fysiek leggen we het dus af. GIJS, DANIEL, HENRI, MAARTEN EN JUSTIN mogen nu het spits afbijten. Ondanks het betere duw en trekwerk van de zijde van de tegenstander, doen de ijsselsteinse mannen toch stinkend hun best de haarlemmers van scores af te houden. Het lukt zelfs ballen te veroveren en goede aanvallen op te zetten. Het gat van de ring vinden is een groter probleem. De andere vijf (FLEUR, LAURENS, DAAN, MELISA EN OSCAR) worstelen met hetzelfde probleem. Drie minuten voor het rustsignaal staat het dan ook 0-8 voor zullie. Toch weten de JUMP jongetjes en meisjes de rug te rechten en bij rust staat het 7-8. Twee wedstrijden achter één en deze wonderbaarlijke krachtsinspanning hebben de paars-gele roadrunners behoorlijk veel energie gekost. Dat tank je niet even bij in een rust periode van 5 minuten. Helft twee gaat dan ook met negen tegen nul verloren. Ondanks het 17-7 verlies hebben we ons zeer kranig geweerd. Maar nog belangrijker, laten zien dat we echt wel kunnen basketballen.

Dat de meisjes van Lokomotief weldegelijk een balletje kunnen gooien laten zij zien door de Haarlemse mannen van Triple Threat wel te verslaan. Wat betekend dat het paars-geel uit IJsselstein een heuse FINALE gaat spelen tegen deze rijswijkse meiden.

DAAN, GIJS, DANIEL, MELISA EN MAARTEN mogen de spits deze wedstrijd afbijten. Omdat beiden teams enigszins bekend zijn met het basketballspel ontspint zich een open, fair en leuk om naar te kijken wedstrijd. Van onze zijde zien we geweldige dribble moves er wordt gretig naar de bal gesprongen om te rebounden en er wordt goed verdedigt. Ook FLEUR, LAURENS, HENRI, OSCAR EN JUSTIN pakken dit vol overgave op. Maar het meest belangrijke bij het spelen van finales, we weten het gat in de ring te vinden. Het scoren gaat om en om en men geeft elkaar geen strobreed de ruimte. Na twee helften staat de stand van 15-8 op het scorebord. En jawel hoor, de grote zilveren trofee voor de winnaar wordt door de 10 van JUMP triomfantelijk omhoog gehouden. De CUP gaat mee naar IJsselstein.

Wij, René en Martin, beseffen best dat we (JUMP MIX 12) nog nauwelijks met het nieuwe basketballseizoen zijn begonnen, maar zijn er nu al van overtuigt dat het fantastisch en vooral gezellie gaat worden.

 

Trainer/coaches JUMP MIX 12

Reacties niet Mogelijk