MU18 wint seizoensopener

Na twee keer bij het verkeerde adres gestaan te hebben kwam MU18 uiteindelijk aan bij de goede sporthal in Woerden. Met een nog niet compleet fit team begon MU18 met het warmlopen voor de wedstrijd.

Het eerste kwart werd goed begonnen met een 0-6 voorsprong na 3 minuten. De rest van het kwart verliep ook erg goed en werd uiteindelijk gewonnen met 6-16. Romana was onder het bord niet te stoppen en scoorde 14 van de 16 punten.

Het tweede kwart werd weer gewonnen door Jump, ditmaal met 16-23. Bij rust stond het 22-39. Het spel van Jump werd gekenmerkt door goede verdediging en strakke aanvallen. Toch waren er nog punten voor verbetering, want de wedstrijd was nog niet gespeeld. In de verdediging mocht er nog een tandje harder gewerkt worden en in de aanvallen meer rust behouden worden.

Waar bij MU18(vorig seizoen nog MU16) vorig seizoen in het derde kwart vaak inkakte, wist het zich deze wedstrijd sterk te houden. Zoals in de rust onderling was afgesproken werd er strak verdedigt en wisten  de Blue Drakes maar 5 punten te maken.

Ook het vierde kwart werd goed afgesloten en gewonnen met 6-13. En net als in het derde kwart werd hier ook weer strak verdedigt en werden de Blue Drakes al snel onder druk gezet. Aanvallend gezien werd dit kwart gekenmerkt door niet eerder vertoonde centermoves van Manon en een prachtige buzzerbeater van Beyza.

De uiteindelijke score was 63-33. De coach kon zeer tevreden zijn over het spel van MU18, want iedereen had een top wedstrijd gespeeld.

Uiteindelijke scores:

Romana: 31 pt.
Dinte: 11pt.
Manon: 10 pt.
Saskia: 8 pt.
Beyza: 4 pt.
Gitte: 3 pt.
Merve: –
Cheramise: –

Reacties niet Mogelijk