Onze eigen Joost Nederlands Kampioen

Joost kampioenDit jaar heeft Joost van Hoesel, onze top speler van de mannen van U14 het hoogste behaald wat er mogelijk is met basketball voor mannen op deze leeftijd. NEDERLANS KAMPIOEN 2014-2015

Zondag  12 april ging het andere team waar Joost ook in speelt, UBALL op bezoek bij Basketball Academy Limburg in Weert. In een bomvolle gezellige oude sporthal Moesel was dit de wedstrijd om het kampioenschap in de landelijke 2e divisie. Joost zijn team had een voorsprong van 2 punten op Weert en de thuiswedstrijd met 59-57 gewonnen. Dus de winnaar van deze wedstrijd was ook gelijk kampioen.

De hele selectie van UBALL U12 was er vandaag bij evenals de talrijk meegereisde supporters. Voor de thuisploeg was het publiek ook in grote getalen aanwezig inclusief trommels en toeters.

Beide teams begonnen met een goede focus aan de wedstrijd waarbij wel duidelijk was dat de spanning er toch ook wel op zat. De vrije worpen gingen er niet in en Weert liep uit naar een 10-3 voorsprong. Joost’s team knokten zich prima terug in de wedstrijd door een uitstekende defense en sloten het 1e kwart af met een 12-11 achterstand.

In de tweede periode nam de thuisploeg in het begin wat afstand. Een aantal keer balverlies leidde tot makkelijke scores van Weert en een 23-14 stand.  In het tweede deel van de periode nam Stephon zijn team echt op sleeptouw met als kroon op een prima periode een schitterende driepunter op twee seconden voor het einde en een 25-30 voorsprong voor UBALL bij de rust.

Normaal gesproken is de derde periode van UBALL een mindere periode en ook nu was er weer wat slordig balverlies waardoor Limburg zich weer terug in de wedstrijd wist te spelen en zelfs op 38-37 voor kwam. Maar door hard werken in de defense en een veel betere offense was de stand aan het eind van de periode 38-41 voor UBALL. De wave ging zelfs over de hele tribune onder aanvoering van een geweldige fanatieke Weert supporter/vader.

De laatste periode hield het team van Joost het goede spel zeer goed vol en ging Weert gehaast te werk met missers tot gevolg en veel rebounds voor Joost. De omschakeling naar de aanval was in deze periode erg goed zodat de Utrechters vlot uitliepen naar 42-58 met nog een minuut of 5 op de klok. In een ware heksenketel wisten de mannn het hoofd koel te houden en werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Eindstand 47-62 en het kampioenschap verdiend binnen gehaald. De kampioensbeker en medailles werden door een afgevaardigde van de NBB aan het team uitgereikt.

Een prachtig slot van een heel mooi seizoen met als slagroom op de taart deze wedstrijd. Echt reclame voor de basketbalsport in Nederland, twee fanatieke teams en even fanatieke maar zeer sportieve supporters die er voor de spelers een onvergetelijke wedstrijd van hebben gemaakt.  Het was mooi om te zien hoe de spelers zijn gegroeid als individu maar zeker ook als team in dit seizoen. De overwinning was vandaag echt een team effort.

Zeker mag er tot slot ook een compliment naar de uitstekende scheidsrechters. Mede door hun inzet is het een bijzonder leuke wedstrijd geworden.

Jump is trots op onze Joost!!!!

Reacties niet Mogelijk